Jongerenwerk

 

Als jongerenwerker werk ik voor verschillende organisaties. Ik ben onder andere verbonden aan het IKC, dit is het Interkerkelijk Kennis Centrum wat zich inzet voor kinder- en jongerenwerk binnen, maar ook buiten de kerk. Ik heb hiervoor veel off-line en on-line contact  met jongeren.

 

Via ons jongerenplatform Basic proberen we jongeren toe te rusten over allerlei actuele onderwerpen. Hier kunnen jongeren ook on-line vragen stellen. 

 

We geven workshops op middelbare scholen (zie ons aanbod) , komen langs op jeugdvereniging of catechisatie, of we organiseren een jongerenavond voor de jeugd uit jullie kerk.

 

Bekijk BasiC Movement

 

Daarnaast vind ik het mooi om ouders toe te rusten over het thema “Communicatie en Pubers”. Bijvoorbeeld op een ouderavond of in een kerkelijke gemeente. 

 

De onderwerpen waarover ik met jongeren spreek zijn heel divers: Identiteit, zelfbeeld, vrijheid, groepsdruk & grenzen, etc. Een onderwerp waar ik veel over spreek is seksualiteit & relaties. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er veel vragen en struggles zijn op dit thema. Hoe ga ik om met mijn verlangens & verleidingen, wat zegt de Bijbel over seksualiteit en relatievorming? Maar ook een actueel thema als porno is waardevol om open en eerlijk te bespreken met jongeren. Dit om ze antwoorden te geven en weerbaar te maken.

Ik heb een hart voor jongeren! Dat is gegroeid in de loop van de jaren. Jongeren zijn puur, direct, staan open voor een eerlijke boodschap. En ik geloof dat jongeren verlangen naar identificatie figuren. Mensen die er voor hen zijn. Betrouwbaar, met een open oor en een open hart, die willen afdalen in de leefwereld van jongeren. Waar ze terecht kunnen met de wezenlijke vragen waar ze mee lopen. Die een mijl extra met hen willen gaan…

Daar word ik blij van. Daar maak ik graag tijd voor. Het liefst bij een kampvuur. 🔥